Gastgezinnen

Meestal kunnen onze honden direct na aankomst op de luchthaven in Nederland worden opgehaald door hun adoptanten. Als dit niet mogelijk is, bijvoorbeeld omdat de hond nog niet geadopteerd is, komen deze eerst in een gastgezin terecht.

Waarom zijn gastgezinnen zo belangrijk!
Een gastgezin fungeert in de eerste plaats om een hond die vanuit Lesbos naar Nederland komt een veilige en rustige leefomgeving te bieden. Dit is absoluut in het belang van de hond. 

De overgang van Lesbos naar Nederland is erg intensief. Denk hierbij aan de verandering van leefomgeving en onderschat vooral de reis niet. Dus de hond een zo prettig mogelijk en vooral rustig welkom te geven hier in Nederland. Op deze manier komt de hond in een veilige omgeving en kan de hond ook goed geobserveerd worden terwijl het adoptie proces van start kan gaan. Op zoek naar het toekomstige gezin van de hond.

In de tussentijd heeft een gastgezin de gelegenheid om een hond die (soms) weinig genegenheid kent het leren van bescherming en liefde. Dit is één van de mooiste ervaringen die er is in het hele adoptieproces. Sommige honden hebben een rugzakje (wat altijd beschreven staat in de omschrijving van de hond), maar het is wonderlijk om te zien hoe snel een hond zich openstelt voor mensen en voor een nieuwe omgeving. Honden willen graag vertrouwen en vooral heel erg liefhebben. Op de tweede plaats zul jij de eerste persoon zijn die hem of haar leert wat wel en wat niet kan.

Wat betekent het voor de hond!
Het gastgezin geeft de hond de gelegenheid om manieren te leren en te socialiseren in een huiselijke omgeving.
Door het leren van manieren en basis commando’s assisteer jij hem of haar een gezelschap te worden waar de meeste mensen naar op zoek zijn in een hond. Jij kunt assisteren hem of haar een welgemanierde, tolerante, liefdevolle en verantwoordelijke hond te worden.
Een gastgezin heeft verder de normale verantwoordelijkheden welke komen kijken bij het houden van een huisdier.
Wij vragen u dan ook om hem of haar te behandelen als volwaardig gezinslid.
De periode dat een hond in een gastgezin verblijft, tot een geschikte adoptiekandidaat is gevonden, varieert.

Onze honden zijn bij aankomst in Nederland gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ze hebben een anti-vlooienmiddel gehad. Al dient men nog altijd alert te zijn op vlooien en wormen, maar dit is vanzelfsprekend. Het enige wat voor uw rekening komt zijn uw tijd en voer. Eventuele kosten voor de dierenarts komen, uiteraard wel na vooraf te hebben overlegd, voor rekening van GaGa Nederland.

Rol gastgezin bij bemiddeling en adoptie
Doordat gastgezinnen dagelijks met de hond te maken hebben kennen zij hem of haar dan ook door en door. Om die reden spelen gastgezinnen dan ook een heel belangrijke rol in het adoptieproces en de bemiddeling bij kandidaat adoptanten.
Waar mogelijk bemiddelt het gastgezin zelf de hond die zij opvangen. Indien dit niet mogelijk is zal één van onze medewerkers de bemiddeling doen in nauwe samenwerking met het gastgezin.

Enthousiast geworden om aan het begin te staan van een geweldige toekomst van onze honden?
Stuur dan snel een mail naar info@gaganl.nl

We horen heel graag van je!